Hvad er Kinesisk Urtemedicin?

I Kina og mange andre lande er urter sidestillet med eller foretrukket frem for f.eks. akupunktur. Kinesisk Urtemedicin er baseret på den samme teoretiske tilgang, som det akupunkturfaglige, og diagnosesystemet er det samme. Arbejder man med meget potente urter, er det dog enormt vigtigt, at man kan stille en nøjagtig diagnose, så patienten ikke fejlmedicineres.

Mange kan lære urtemedicin til husbehov og mange af de “Kinesiske urter” er ting, vi herhjemme betragter som almindelige fødevarer som f.eks. lakridsrod, gurkemeje og ingefær. Holder man sig til små doser af disse eller lærer, hvordan de kan bruges i kosten, kan det være rigtig gavnligt for dem, som ikke vil kaste sig ud i en længere uddannelse.

akupunkturakademiet-Herbs-urter

Fordelene Urtemedicin

Urternes force ligger i at nære og styrke underskudstilstande. Qi og Yang Xu samt Yin og Xue Xu kan med fordel behandles med urter, men også ved mange alvorligere og kroniske tilstande, hvor nålene ikke rækker, må urtemedicinen til. 

Målgruppe

Vi holder både kurser som ikke kræver forkundskaber samt kurser der kræver, at du kan du kan stille en Kinesisk Medicinsk diagnose. Se beskrivelsen for hvert enkelt opslåede kursus. 

AkupunkturAkademiets kurser i Urtemedicin

Vi afholder forskellige kurser om urter lige fra gratis webinarer, til endags-kurser og længere, avancerede forløb. Hui Zhang er uddannet i Urtemedicin i Kina og underviser i urtemedicinens historie og teoretiske fundament samt den praktiske fremstilling af urterecepter. 

På kurserne kan du bl.a. lære mere om:

  • Introduktion til fundamentet i Kinesisk Urtemedicin
  • Teoretisk fundament, herunder Si Qi (four natures), Wu Wei (the five tastes), Gui Jing (meridian entry), Sheng Jiang Fu Chen (ascending-descending-floating-sinking)
  • Kunsten at sammensætte recepter ud fra de hyppigst anvendte urter (nogle af disse er almindelige fødevarer som honning, ingefær, dadler osv.)
  • Ofte anvendte recepter som xiao yao san/ happy powder for Lever Qi Stagnation and Milt Qi Xu xu, jin kui shen qi wan for Nyre Qi Xu, li zhong wan/regulating middle pill for Milt Qi Xu og Fugt, ba zhen tang/ eight treasures decoction for Qi Xu og Xue Xu

Kommende kurser i Kinesisk Urtemedicin