Velkommen til AkupunkturAkademiets NADA café

Rigtig mange har prøvet, eller i det mindste hørt om NADA, fordi det bliver tilbudt i rigtig mange forskellige sammenhænge.

Faktisk er Danmark det land i Europa, der bruger NADA mest. Det kan være på uddannelsessteder i forbindelse med indlæringsvanskeligheder og eksamensangst, i psykiatrien, kriminalforsorgen, ældreplejen eller som personalepleje. Listen er lang.

På AkupunkturAkademiet oplevede vi at mange af de mennesker, som havde gode erfaringer med NADA, manglede et hyggeligt og uformelt sted at gå hen og få behanding. Derfor skabte vi AkupunkturAkademiets NADA Café, som er non-for-profit. De 50,- går til udgifter til nåle, te, sprit osv. Du kan også købe klippekort på 10 NADA behandlinger for 225,- 0g 20 NADA behandlinger for 400,-.

Når du kommer i caféen, bliver du mødt af en hyggelig atmosfære med stearinlys og varm te på kanden. Vi forventer selvfølgelig at alle tager hensyn og respekterer hinanden og stedet, rydder op efter sig og gør sit til, at vi kan fortsætte med at holde den gode stemning oppe og udgifterne nede.

akupunkturakademiet nada nåle i øre

Hvad er NADA?

NADA består af fem nåle i hvert øre.

I Kinesisk øreakupunktur ses øret som et mikrosystem som afspejler hele kroppen, ligesom foden afspejler hele kroppen i zoneterapi. De fem punkter som udgør NADA-protokollen rammer bredt på alle organsystemer og har det grundlæggende formål at ”få ro på” nervesystemet.

NADA er udviklet af en amerikansk læge, som opdagede at øreakupunkturen kunne lindre stofmisbrugeres      abstinenssymptomer markant i forbindelse med afvænning.

NADA er en forkortelse for National Acupuncture Detoxification Association. Sidenhen har man erfaret at metoden er gavnlig for et bredere spektrum af lidelser og at det er et glimrende supplement til andre behandlingsformer som f.eks. samtaleterapi.

Hvem kan have gavn af NADA?

Der kan være mange årsager til at man er stødt på NADA metoden og ønsker at prøve den – alle er velkomne uanset årsag. Vi har lavet to lister af eksempler på både milde og mere alvorlige tilstande, hvor det kan være gavnlig. NADA fungerer ofte som supplement til anden primær behandling. 

 • Dårlig søvn
 • Eksamensangst
 • Rastløshed og uro
 • Pårørende 
 • Rygestop
 • Stress symptomer
 • Detox
 • Afhængighed (f.eks. sukkertrang)
 • Stress
 • Søvnløshed
 • Angst
 • PTSD
 • Udtrapning af medicin
 • Misbrugsafvænning

Hvordan foregår det?

Når du kommer ind i AkupunkturAkademiets NADAcafé tager du en spritserviet på bordet og spritter dine ører af, sætter dig i og venter på at det bliver din tur. Herefter vil nålene bliver sat i: Fem nåle i hvert øre og evt. én i panden. Når du er færdig, kan du sætte eller lægge dig, hvor du vil.

Vi har sofaområder, brikse og madrasser, så man kan gøre sig komfortabel, der hvor man har lyst. Der er også puder og tæpper. Desuden har vi altid NADA-te på kanden, som du kan tage en kop af. Den behandler du møder i caféen vil naturligvis også guide dig ligesom at du altid kan spørge de andre søde NADAgængere i caféen. Vi spørger ikke, hvorfor du kommer og får behandling.

Hvis du har spørgsmål eller feedback er det selvfølgelig meget velkomment.

Hvem møder du i NADA caféen?

Marie og Camilla er faste i NADA Caféen. De er begge NADA-certificerede og desuden godt inde i behandling med Akupunktur og andre Kinesisk Medicinske metoder.

Hvis du tænker på, om det kunne være gavnligt for dig at få behandling i vores klinik eller elevklinik, kan du spørge dem.

I caféen vil du også kunne møde frivillige, som hjælper til, når der er mange, eller i forbindelse med sygdom og ferier. Har du tid og lyst til at give en hånd med, hører vi gerne fra dig.

Mest stillede spørgsmål

Her kan du få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål vi får omkring NADA.

Mangler du stadig svar er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os, så skal vi gøre alt hvad vi kan for at besvare alle dine spørgsmål. 

Man vil kunne mærke et prik når nålene sættes i. Herudover har folk en meget forskellig oplevelse af, hvorvidt det gør ondt eller ej, men for langt de fleste er det ikke et problem. Det er ikke meningen at nålene skal gøre ondt mens de sidder i – hvis det er tilfældet, så sig til, så nålene kan rettes til eller tages ud.

Du skal booke tid i NADA Caféen inden du møder op. Du kan altid afmelde tiden igen, hvis du skulle være forhindret i at komme. 

Hvor ofte og hvor mange gange man skal have behandling afhænger af både af henvendelsesårsagen og hvor god en effekt du oplever af behandlingen. NADA-Danmark anbefaler at man får NADA i et forløb af 20 gange, 2 gange om ugen, for at kunne mærke den fulde effekt af metoden. Vi anbefaler at du minimum får 10 behandlinger, hvor du tilstræber at komme mindst én gang om ugen – men igen afhænger det stadigvæk af, hvorfor du prøver NADA: Hvis du f.eks. vil prøve NADA mod eksamensangst, vil vi anbefale et mere intenst forløb op mod din eksamen. Hvis du har været igennem et længere forløb og egentlig er ”færdig”, anbefaler vi at du kommer en gang imellem for at vedligeholde effekten eller hvis/når du kan mærke, at nu er den ved at forsvinde. Vi har klippekort på 10 behandlinger til 225,- og 20 behandlinger til 400,-.

Ja – NADA udenfor caféens åbningstider koster 150,- og skal bookes særskilt. Ring, sms eller send en mail, så finder vi en tid. Man kan også bestille en tid til en gruppebehandling – det koster 400,- uanset hvor mange I kommer (maks. 10 personer). Det kunne f.eks være sammen med dine kolleger, familie, mødre/fædregruppe eller studiegruppe.

Der findes flere studier, som undersøger effekten af NADA-akupunktur for forskellige lidelser. Vi henviser til den internationale NADA-sides summary of research

De fem punkter der indgår i NADA protokollen har hver deres funktionsområder. Metoden er oprindelig udviklet på et amerikansk hospital til at afhjælpe abstinenssymptomerne i forbindelse med misbrugsafvænning. Punkterne er hentet fra den kinesiske øreakupunktur, hvor kroppen afspejles i et mikrosystem på samme måde som i zoneterapien. 

Det er valgfrit om man vil have ekstrapunktet i panden. Vi anbefaler at man prøver det første gang og ser, hvordan det føles. Punktet hedder Yintang og er et af de allermest brugte og effektive akupunkturpunkter til at berolige sindet. Det er derfor et godt valg til angstlidelser, søvnløshed og agiterede tilstande. 

NADA te indeholder romersk kamille, humle, katteurt, pebermynte, røllike, hyldeblomst og skjolddrager. Den er udviklet af John Tindall, som er en af pionererne indenfor NADA-metoden, med det formål at understøtte behandlingens effekt.

Nej, det er kun NADA-Danmark, der kan udstede NADA-certifikater. Du kan finde deres kommende kurser her.

De 5 punkter der anvendes i NADA-metoden, er hentet fra den kinesiske øreakupunktur, men kan ikke sidestilles med almindelig akupunktur, da en veluddannet akupunktør vil stille en dybdegående diagnose, og behandlingen vil være langt mere avanceret og målrettet den enkeltes problematik. NADA er udviklet som en standardprotokol, hvor alle får de samme punkter. Dette gør at pædagoger, fængselbetjente, sygeplejersker, frivillige og andre nemt kan lære metoden og bruge den der hvor den kan gavne uden at skulle tage en flerårig akupunkturuddannelse. Punkterne virker generelt balancerende og øret er et sikkert sted at stikke allerede efter et introduktionskursus, men enkeltheden fører også et tab med sig, og har du en mere kompleks problemstilling henviser vi til akupunkturbehandling foretaget af en veluddannet akupunktør. 

Hvor der er virkning, kan der være bivirkning. Også ved NADA. Til de mest almindelige hører at punktet bløder en smule efter nålen tages ud, og at der kan komme et lille blåt mærke. Sjældne bivirkninger som svimmelhed eller besvimelse kan opstå f.eks. grundet nåleskræk eller blodsukkerfald. 

Du er altid velkommen til at ringe til AkupunkturAkademiet på 60674526 eller skrive en mail til post@akupunkturakademiet.dk, hvis du har spørgsmål. Du kan naturligvis også spørge i caféen når du er der.