Hvad er Kinesisk Medicinsk Kostlære?

Den måde vi sammensætter vores kost på, udgør en væsentlig del af vores sundhed. Det er ikke blot indholdsstofferne, som vi ofte fokuserer på i vesten, men også temperatur, smag, tidspunkter, tilberedningsmetoder og anretning, der har en indvirkning på sundhed og sygdom ifølge Kinesisk Medicin.

Den væsentligste forskel på den Kinesiske Kostlære og kostråd i andre retninger er, at kosten ifølge den kinesiske tilgang i høj grad skal justeres individuelt. Ingefær er måske et godt valg til en person, der mangler varme, mens det kan give en anden halsbrand, hikke og hedeture. Det kommer an på den enkeltes ubalancemønstre, hvad der er “godt” og hvad der er “skidt”. 

Fordelene Kostmodifikationer

Kosten udgør en stor del af vores hverdag og sammen med motion er det to af de områder, som næsten alle medicinske tilgange starter ved, hvis man kan “nøjes” med at sætte ind her. Man kan gøre en kæmpe forskel for sig selv og sine patienter med simple kostændringer!

Målgruppe

På de fleste af vores kostkurser kan alle være med. Enkelte kurser forudsætter en basalviden. I så fald vil vi typisk sørge for at det er muligt at deltage i et kursus eller et webinar inden, så du alligevel kan deltage.

AkupunkturAkademiets kurser i Kostlære

På AkupunkturAkademiet udbyder vi kurser og webinarer om Kinesisk Medicinsk Kostlære. Kurserne kan være i kombination med urtemedicin eller rene kostkurser.

På kurserne kan du bl.a. lære mere om:

  • Introduktion til fundamentet i Kinesisk Kostlære
  • Indføring i begreber som kulde og varme fødevarer og hvordan de bruges i behandling
  • Tilberedningsmetoder
  • Valg af fødevarer ift. ubalancemønstre
  • Smagsegenskabernes betydning
  • “Ritualets” betydning

Kommende kurser i Kostlære