Hvad er Cupping Terapi?

Cupping Terapi eller vakuum terapi er en behandlingsform som stammer fra den Kinesiske Medicin. Metoden er vidt udbredt i hele verden og bliver brugt af mange elitesportsudøvere. Måske har du spottet sportsstjerner til OL med store sugekopmærker, og undret dig over, hvad det gør godt for? – Og det gør godt for andre end olympiske svømmere!

Cupping er en form for massage, hvor man i stedet for at trykke ned i vævet, bruger vakuum til at suge vævet op. Behandlingen virker på samme måde som en dybdegående massage, men er langt mere skånsom. Den fremmer blodtilførslen, stimulerer lymfesystemet, styrker immunforsvaret og hjælper til at afslappe muskler og lindre smerte. 

akupunkturakademiet-cupping

Fordelene ved Cuppingterapi

Cupping kan med fordel bruges som alternativ til nålebehandling for folk med nåleskræk. Desuden vil terapiformen være det foretrukne redskab til udvalgte lidelser. Cuppingterapien er en effektiv behandlingsform bl.a. til muskelsmerter, ledproblematikker, spændinger, hovedpine samt forkølelse og influenza.

Målgruppe

Kurset henvender sig til terapeuter der i forvejen arbejder med manuelle terapier som f.eks. akupunktur, massage, KST, zoneterapi, fysioterapi, rolfing, kiropraktik eller lignende.

AkupunkturAkademiets kurser i CuppingTerapi

Vi har både grundlæggende kurser i Cuppingterapi og kurser i Cuppingterapi til specifikke lidelser og/eller specielle teknikker (f.eks. brugen af essentielle olier). Du kan se temaerne for kommende kurser i kursusoversigten nedenfor. 

Undervisningen varetages typisk af Camilla Gliemann eller Jon Bannbers

På det grundlæggende kursus i Cuppingterapi vil du blive indført i det basale i teknikken og lære:

  • Det teoretiske grundlag for Cupping teknikken
  • Den fysiologiske forklaring på Cuppings virkningsmekanisme 
  • Praktisk udførelse af Cupping terapi
  • Kendskab til de forskellige cupping redskaber og metoder med særlig vægt på fire cupping
  • Kendskab til hudens reaktioner og diagnosticering heraf
  • Kendskab til forsigtighedsregler og kontraindikationer

Kommende kurser i CuppingTerapi: