Hvad er El Akupunktur?

El Akupunktur, der også går under navnet Electro-Akupunktur, ElectroTerapi eller blot EA, er en form for Akupunktur, hvor effekten forstærkes ved hjælp af strøm. Der føres en ledning fra en nål i et akupunkturpunkt via et el-apparat over i et andet punkt. Når apparatet tændes, løber der en strøm mellem de to forbundne punkter. 

Fordelene ved behandling med El

Med brugen af strøm er det muligt at opnå en kraftig stimulation ikke blot i, men også imellem de anvendte punkter. El Akupunktur bliver ofte anvendt til at smertelindre og hjælpe helingen på vej i forbindelse med skader i bevægeapparatet.

Målgruppe

Kurserne henvender sig til akupunktører og akupunkturstuderende, der er vant til at bruge nåle.

AkupunkturAkademiets kurser i El Akupunktur

Vi afholder forskellige kurser i El og henviser til kursusbeskrivelserne for hvert enkelt opslået kursus nedenfor. På kurserne lærer du hvordan du benytter el-apparatet og hvilke forsigtighedsregler og kontraindikationer du skal være opmærksom på, inden du kaster dig ud i at benytte strøm i dine behandlinger. Vi afholder fast kurser med en af Danmarks mest erfarne undervisere og brugere af El Akupunktur, Thies Mathiesen, og har ind imellem besøg af gæsteundervisere fra ind- og udland. Senest forfatteren til bogen Neuropuncture, Michael Corradino. 

På kurserne kan du bl.a. lære mere om:

  • Det teoretiske grundlag for electro-akupunkturens virkning
  • Valg og brug af apparater
  • Kontraindikationer og forsigtighedsregler
  • Ryg-, nakke- og skulderproblematikker (bl.a.: skuldesmerter, nakkestivhed, nakkesmerter, ribbenssmerter, Psoas smerter, og lændesmerter osv.).
  • Problematikker i ekstremiteterne: (bl.a.: tennisalbue, golf-albue, skuldersmerter, håndleds-smerter, carpaltunnel-syndrom, smerter i art. acromion-clavicular, runners knee, jumpers knee, ”trælår”, fodleds-problematikker, hælsporer osv.).
  • Effektive punkter og punktkombinationer – lokale, distale og punkter fra øreakupunkturen.

Kommende kurser i El Akupunktur