Hvad er Moxa?

Behandling med Moxa er en undervurderet del af den Kinesiske Medicin i vesten. Det kinesisk tegn for Akupunktur, 針灸, betyder direkte oversat “Akupunktur og Moxa” og de to behandlingsformer er traditionelt set langt mere sidestillet med hinanden. I vesten har Akupunkturen vundet langt større indpas end Moxaen. 

Moxa er en varmebehandlingsteknik hvor urten gråbynke afbrændes på eller nær huden. Varmen går dybere end mange andre former for varmebehandling, som oftest kun varmer overfladisk. Behandlingen sætter en række fysiologiske processer igang. Er du interesseret i at læse mere om Moxaens virkningsmekanismer, kan du bl.a. læse denne forskningsartikel.

akupunkturakademiet-Moxa

Fordelene ved Moxa

Moxa er en langt mere styrkende behandlingsteknik end Akupunktur, der i udgangspunktet virker mere drænende. Møder du patienter i klinikken hvis problematik bunder i et stort underskud (Yang Xu) kan Moxa derfor være det første og mest effektive valg.

Målgruppe

Kurserne henvender sig typisk til Akupunktører og Akupunkturstuderende, da metoden forudsætter et basalt kendskab til TCM diagnosticering. 

AkupunkturAkademiets kurser i Moxa

Vi afholder en del forskellige kurser i Moxateknikken og ofte indgår vejledning om behandlingsformen også i andre kurser, hvor det har relevans for den aktuelle patientgruppe eller lidelse. Vi afholder både grundlæggende kurser, hvor du lærer de basale teknikker og mere specifikke kurser i f.eks. brugen af urtemoxa og japanske moxateknikker. Undervisningen varetages bl.a. af PhD Dr. Zhang HuiCamilla Gliemann og Felip Caudet, som er en af verdens førende Moxa-behandlere. Felip har publiceret flere artikler og bøger om Moxa og er grundlægger af O.K.Y.O. skolerne. 

Emnerne for de forskellige kurser kan bl.a. være:

  • Det teoretiske grundlag for Moxateknikken, indikationer og kontraindikationer.
  • Indføring i forskellige Moxateknikker: Moxacigar, moxakasse, moxakegler, moxa sticks, moxa på nål, moxa på salt, moxa på urter, Tigerwarmer, Dragonmoxa, riskornsmoxa, Ontake (moxamassage)
  • Japanske Moxateknikker
  • Behandling af specifikke lidelser med Moxa (bl.a. smerter, træthed, svagt immunforsvar, urinvejsproblematikker, fordøjelsesproblematikker, menstruationsubalancer og fertilitetsproblemer).

Kommende kurser i Moxa: