Hvad er Tuina?

Tuina (推拿) er en form for Kinesisk Medicinsk massage som ofte bliver brugt sammen med akupunktur, moxa, cupping, kinesisk urtemedicin, taichi og qigong. Navnet kommer af det kinesiske Tui, som betyder at skubbe, og Na, som betyder at løfte og klemme. Tuina er en hands-on behandling, som kombinerer kinesisk-taoistiske principper og principper fra kampsportens verden. Formålet er at bringe de Otte Principper (kendt fra Traditionel Kinesisk Medicin) i balance. F.eks. kan udøveren “børste”, “ælte”, “rulle”, “presse” eller “gnide” områderne mellem de store led (kendt som de otte porte) for at åbne til kroppens Wei Qi (kroppens forsvar) og bevæge Qi i meridianerne og musklerne.

Fordelene ved Tuina Massage

Tuina kan med fordel bruges som alternativ til nålebehandling for folk med nåleskræk. Det er også vidt udbredt til behandling af børn. Tuina er ikke en wellness massage – teknikken er udviklet som behandlingsform og der vil blive fokuseret på den enkelte patients problematik. Dette gør Tuina foretrukken frem for nogle massageteknikker, som er udviklet til at skabe velvære.

Målgruppe

Kurserne henvender sig til massører, zoneterapeuter, akupunktører og akupunkturstuderende eller andre med interesse for Kinesisk Medicinske metoder.

AkupunkturAkademiets kurser i Arm Akupressur

Dr. Zhang Hui underviser i Tuina. Massageformen er en del af grundelementer i den Akupunkturuddannelsen han har fra Kina.

I dag er Tuina underindelt i flere specialer i det kinesiske hospitalsvæsen – bl.a. pædiatri, ortopædi, traumatologi, kosmetologi, rehabilitering og sportsmedicin. I Kina er Tuina en del af værktøjskassen på de fleste hospitaler og i Vesten er metoden en del af pensum på mange akupunkturskoler.

På kurserne kan du bl.a. lære:

  • Hvordan du styrker håndens muskler
  • Hvordan du bedst bruger kroppen, så du belastes mindst muligt mens du behandler.
  • 15-20 konkrete hands-on teknikker
  • Trin-for-trin guide til hvordan du kan behandle nogle af de lidelser, som man ofte bruger Tuina til.
   
  Kurserne er meget praktisk orienterede og du vil have mulighed for at øve alle de nye teknikker. 

Kommende kurser i Tuina: